rik_vos_en_sam_bruynseels

Voormalige Lineas-managers starten nieuw bedrijf

Rik Vos en Sam Bruynseels, tot eind vorig jaar respectievelijk operationeel- en commercieel directeur bij spoorgoederenvervoerder Lineas, zijn samen een nieuw bedrijf gestart. Dragonflies houdt volgens de kersverse zakenpartners het midden tussen bedrijfsparticipatie, consultancy en interim-management.

Volgens Sam Bruynseels (foto rechts) wil Dragonflies, in tegenstelling tot de meeste consultants, interim-managers en onafhankelijke leden van raden van bestuur, participeren in het bedrijf waar ze voor werken door een minderheidsbelang te nemen. “Doordat wij mislukkingen zelf ook financieel voelen, bieden we ondernemers een unieke garantie.”

Garantie

Dit concept komt volgens Bruynseels niet vaak voor in België. De term ‘operating partner’ is volgens hem nog het meest passend. De participatie die Bruynseels en Vos willen nemen, is geen absolute voorwaarde, maar biedt het nieuwe bedrijf aan als garantie voor optimale betrokkenheid.

Dragonflies richt zich op bedrijven uit de logistieke sector, maar ook daarbuiten. “Het spreekt voor zich dat we voor bedrijven in logistiek een stevige bagage meebrengen. De turnaround van het noodlijdende B-Cargo naar het succesverhaal Lineas de afgelopen tien jaar is zeker niet alleen onze verdienste. Maar dat succes kwam er vooral door niet te doen wat men in het verleden deed of wat anderen doen. Daarom wil Dragonflies bedrijven toekomstgericht en duurzaam sterker maken door een heel eigen en aparte benadering.”

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.