Fietsenstalling Delft, foto: gemeente Delft

Derde fietsenstalling station Delft geopend

Op station Delft is afgelopen vrijdag een nieuwe fietsenstalling geopend. Hiermee zijn er 2.400 nieuwe plekken beschikbaar voor fietsen, en is er ruimte om in totaal 10.000 fietsen te stallen op het station.

De ingang van de fietsenstalling bevindt zich tussen de twee bestaande stallingen, die in 2015 en 2017 openden. Deze zijn onderling met elkaar verbonden, en liggen boven het spoor waardoor reizigers binnen 5 minuten op het perron staan. De nieuwe fietsenstalling is van 6 uur ‘s ochtends tot 22 uur ‘s avonds geopend, en is niet toegankelijk voor bromfietsen, scooters of bakfietsen. Deze kunnen wel gestald worden in de andere twee stallingen, die 24 uur per dag zijn geopend.

Bouw en financiering

De fietsenstalling is in samenhang met het nieuwe multifunctionele gebouw Antoni gebouwd, waarmee in September 2018 is begonnen. De totale kosten voor de gemeente Delft bedragen 7,3 miljoen. ProRail, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Provincie Zuid-Holland co-financierden de bouw met 6,3 miljoen. De NS gaat de stalling beheren. De fietsenstalling is ontwikkeld en gerealiseerd door SBB-Vink Bouw Antoni VOF, en ontworpen door ontwerpbureau wUrck uit Rotterdam. Met de extra parkeerruimte voor fietsen willen de gemeente Delft en betrokken partijen de combinatie van fiets en openbaar vervoer aantrekkelijker maken.

Met de opening van de fietsenstalling onder Antoni verdwijnen de tijdelijke fietsenrekken aan de Parallelweg en Ada van Hollandstraat. De tijdelijke buitenstalling aan de Westsingelgracht, met plek voor 700 fietsen, blijft nog tot dit najaar in gebruik.

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.