Bliksem bij overweg in de buurt van Zwolle

Terugkerende seinstoring maakt treinverkeer onmogelijk

Tussen de stations Delft Campus en Schiedam Centrum was tot afgelopen weekend geen treinverkeer mogelijk vanwege een aantal terugkerende complexe storingen aan de spoorbeveiligingssystemen. Met behulp van specialisten van Siemens uit Duitsland kon de storing uiteindelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 augustus definitief worden verholpen.

Als gevolg van meerdere seinstoringen tussen Delft en Schiedam rijden er sinds donderdagmiddag geen treinen tussen beide stations. Tot drie keer toe leek het probleem te zijn opgelost, maar telkens keerde de storing terug. voor de derde keer sinds gisteravond geen treinen tussen Delft Campus en Schiedam. Monteurs draaiden overuren om de problemen op te lossen en bussen werden ingezet om de reizigers te vervoeren.

Blikseminslag

In de Rotterdamse Willemsspoortunnel waren donderdag ook problemen, maar daar als gevolg van een stroomstoring. Tegen het einde van de middag reden de treinen daar weer.

In Groningen lag het treinverkeer tussen de stad Groningen en Assen vrijdag lange tijd stil als gevolg van een blikseminslag de nacht er voor. Schade na blikseminslag vannacht leidde ertoe dat treinen op dit traject tot ongeveer 15:00 niet konden rijden. Monteurs slaagden er in om de systemen weer zodanig te repareren dat alles weer kon rijden. Restschade werd hersteld in de nacht.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “Terugkerende seinstoring maakt treinverkeer onmogelijk”

asierts|17.08.20|16:23

Merkwaardig. Want daar ligt toch gewoon ouderwetsch-degelijke Automatisch BlokStelsel op basis van B-relais? Of is daar sinds kort iets modernistisch mbv Siemens-electronica gerealiseerd? Zo ja, waarom dan? Kortom: wie weet meer?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.