Bombardier-TRAXX-locomotief

Bombardier Transportation duikt in het rood in Q2

Bombardier Transportation, de treinbouwtak van het Canadese bedrijf, heeft een slecht tweede kwartaal achter de rug. De omzet daalde van 2,2 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2019 tot 1,5 miljard dollar in dezelfde periode dit jaar. De nettowinst van 146 miljoen dollar van vorig jaar gleed af tot een verlies van 350 miljoen dollar.

De winst voor rente en belastingen (EBIT) dook ook zwaar in het rood en bedroeg -377 miljoen dollar (2019: +87 miljoen dollar). Gecorrigeerd bedroeg de EBIT zelfs  –383 miljoen dollar. Als reden voor de negatieve cijfers geeft Bombardier de 435 miljoen dollar aan extra kosten die in het kwartaal zijn gemaakt, voornamelijk als gevolg van engineering-, certificerings- en retrofitkosten voor veel projecten in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland waarvan de deadlines zijn overschreden. Daarnaast zorgde de COVID-19 pandemie voor een veel lager productieniveau. Dit omdat de activiteiten in belangrijke fabrieken in Europa en Amerika noodgedwongen moesten worden opgeschort.

Aangepast

Volgens Éric Martel, president en ceo van Bombardier Inc. zijn de productiesnelheden en personeelsbestand voor de start van de tweede helft van het jaar aangepast aan de huidige marktomstandigheden en klantvereisten. “We hebben ook onze liquiditeitspositie verbeterd met solide cashmanagement, kostenbesparende maatregelen en een nieuwe gewaarborgde kredietfaciliteit, die extra flexibiliteit biedt bij het aanpakken van onze balansproblemen en het afronden van de verkoop van Bombardier Transportation en onze aerostructure-activiteiten”, aldus Martel.

Martel spreekt verder van een mijlpaal bij het akkoord van de Europese Commissie voor de verkoop van Bombardier Transportation aan Alstom. Bombardier en Alstom blijven samen werken aan de resterende goedkeuringen, zoals die van de ondernemingsraden en vakbonden. Hij verwacht de verkoop van de aerostructure activiteiten dit najaar af te kunnen ronden. Bombardier Transportation volgt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021.

Herstel in Q4

Nadat de productie op veel locaties van Bombardier aan het einde van het eerste kwartaal stil kwam te liggen, werd deze vanaf de laatste weken van april geleidelijk hervat met nieuwe veiligheidsmaatregelen. Nu de activiteiten weer een normaal niveau bereiken, verwacht het bedrijf dat de productie in de tweede helft zal versnellen, met een seizoenspiek in het vierde kwartaal, over het algemeen in lijn met het niveau van 2019.

Bombardier verwacht dat de technische- en productievertragingen die verband houden met de COVID-19-pandemie in 2021 en daarna zijn hersteld. “De vooruitzichten voor Transport blijven positief en worden ondersteund door 33,7 miljard dollar aan uitstaande orders en sterke fundamentele factoren in de sector. De orderontvangst van 1,6 miljard euro voor het kwartaal weerspiegelt projectwinsten in verschillende geografische gebieden, met contract voor een herhaalorder van SNCF in Frankrijk en het Delhi-Meerut regionale verbindingsproject in India.”

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bombardier Transportation duikt in het rood in Q2 | SpoorPro.nl
Bombardier-TRAXX-locomotief

Bombardier Transportation duikt in het rood in Q2

Bombardier Transportation, de treinbouwtak van het Canadese bedrijf, heeft een slecht tweede kwartaal achter de rug. De omzet daalde van 2,2 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2019 tot 1,5 miljard dollar in dezelfde periode dit jaar. De nettowinst van 146 miljoen dollar van vorig jaar gleed af tot een verlies van 350 miljoen dollar.

De winst voor rente en belastingen (EBIT) dook ook zwaar in het rood en bedroeg -377 miljoen dollar (2019: +87 miljoen dollar). Gecorrigeerd bedroeg de EBIT zelfs  –383 miljoen dollar. Als reden voor de negatieve cijfers geeft Bombardier de 435 miljoen dollar aan extra kosten die in het kwartaal zijn gemaakt, voornamelijk als gevolg van engineering-, certificerings- en retrofitkosten voor veel projecten in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland waarvan de deadlines zijn overschreden. Daarnaast zorgde de COVID-19 pandemie voor een veel lager productieniveau. Dit omdat de activiteiten in belangrijke fabrieken in Europa en Amerika noodgedwongen moesten worden opgeschort.

Aangepast

Volgens Éric Martel, president en ceo van Bombardier Inc. zijn de productiesnelheden en personeelsbestand voor de start van de tweede helft van het jaar aangepast aan de huidige marktomstandigheden en klantvereisten. “We hebben ook onze liquiditeitspositie verbeterd met solide cashmanagement, kostenbesparende maatregelen en een nieuwe gewaarborgde kredietfaciliteit, die extra flexibiliteit biedt bij het aanpakken van onze balansproblemen en het afronden van de verkoop van Bombardier Transportation en onze aerostructure-activiteiten”, aldus Martel.

Martel spreekt verder van een mijlpaal bij het akkoord van de Europese Commissie voor de verkoop van Bombardier Transportation aan Alstom. Bombardier en Alstom blijven samen werken aan de resterende goedkeuringen, zoals die van de ondernemingsraden en vakbonden. Hij verwacht de verkoop van de aerostructure activiteiten dit najaar af te kunnen ronden. Bombardier Transportation volgt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021.

Herstel in Q4

Nadat de productie op veel locaties van Bombardier aan het einde van het eerste kwartaal stil kwam te liggen, werd deze vanaf de laatste weken van april geleidelijk hervat met nieuwe veiligheidsmaatregelen. Nu de activiteiten weer een normaal niveau bereiken, verwacht het bedrijf dat de productie in de tweede helft zal versnellen, met een seizoenspiek in het vierde kwartaal, over het algemeen in lijn met het niveau van 2019.

Bombardier verwacht dat de technische- en productievertragingen die verband houden met de COVID-19-pandemie in 2021 en daarna zijn hersteld. “De vooruitzichten voor Transport blijven positief en worden ondersteund door 33,7 miljard dollar aan uitstaande orders en sterke fundamentele factoren in de sector. De orderontvangst van 1,6 miljard euro voor het kwartaal weerspiegelt projectwinsten in verschillende geografische gebieden, met contract voor een herhaalorder van SNCF in Frankrijk en het Delhi-Meerut regionale verbindingsproject in India.”

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.