Station Alexander, foto: Gerrit Serné

Vernieuwd station Rotterdam Alexander virtueel geopend

Bron: verkregen via NS

Het vernieuwde station Rotterdam Alexander is vrijdagmiddag virtueel geopend door ProRail, NS, RET, Gemeente Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Een belangrijke verbetering aan het station is een loopbrug over de sporen, waardoor reizigers tussen metro en trein veiliger kunnen overstappen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Vernieuwd station Rotterdam Alexander virtueel geopend”

Georg Schenk|13.07.20|18:28

Goed bericht voor Rotterdam. In Rijen willen wij ook graag een aangepast station met Verkeersveilige tunnel voor verbinding tussen zuid en noord. Voldoende liften en hellingbanen voor minder valide bewoners ! Hoe is dat te realiseren?

John rdam|30.07.20|11:55

Ook maar half goed nieuws voor Rotterdam Noord. Er wordt slechts 1 lift gebouwd, voor het perron naar Gouda. Het andere perron krijgt een nieuwe hellingbaan, terwijl de vorige m.i. prima voldeed. De bestaande hellingbaan naar het perron richting Gouda, die ook nog steeds prima voldoet, wordt afgebroken. Bij een defecte lift heb je dus geen alternatief meer, terwijl ze die hellingbaan ook gewoon kunnen laten liggen, er is niks mis mee. Maar ja: liften op stations zijn toch nooit defect?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vernieuwd station Rotterdam Alexander virtueel geopend | SpoorPro.nl