Uitzending SpoorProTV 17 juni

SpoorProTV: hoe ziet treinreizen er uit ná corona?

Hoe gaat het reisgedrag van treingebruikers er uit zien in het post-corona tijdperk? Op deze vraag proberen vervoerder NS en de TU Delft een antwoord te krijgen met een grootschalig onderzoek. In de SpoorProTV-uitzending van deze week delen onderzoeker Niels van Oort en Menno de Bruyn van de NS de eerste resultaten. 

Tijdens de intelligente lockdown haakte 93 procent van de treinreizigers af. Keren deze nog terug en binnen welk tijdsbestek? Om antwoord te krijgen op deze vragen benaderden NS en TU Delft 100.000 NS-panelleden benaderd voor deelname aan dit ‘coronaonderzoek’. Zo’n 46.000 panelleden namen deel. Die zijn bevraagd over hun activiteitenpatroon en reisgedrag in een gemiddelde week vóór de coronacrisis en midden in de intelligente lockdown. Onderzoeker Niels van Oort van de TU Delft en Menno de Bruyn van NS gaan hier uitgebreid op in tijdens de uitzending van SpoorProTV.

Bestickering

Verder komt Ivo Willemsen, accountmanager bij Fleetshield in een video-item aan het woord. Fleetshield verzorgde in de afgelopen maanden de bestickering op stations om reizigers erop te attenderen de coronarichtlijnen te volgen.

De uitzending van SpoorProTV is woensdag om 14.00 uur te bekijken via het YouTube-kanaal van SpoorPro.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.