Wim Knopperts in serverruimte railcenter jan 2020

Deze week in SpoorProTV: Programmadirecteur ERTMS Wim Knopperts

SpoorProTV staat deze week volledig in het teken van ERTMS. Programmadirecteur ERTMS Wim Knopperts is te gast en gaat dieper in op de uitbreiding van het programma met de Noordelijke Nevenlijnen, de rol van de programmadirectie en de vraagstukken voor de spoorgoederensector als het gaat om ERTMS.

Het Programma ERTMS stuurde afgelopen maand de Twaalfde voortgangsrapportage ERTMS naar de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Hierin staat onder meer het advies om regionale spoorlijnen in Groningen en Friesland op te nemen in de lijst met proefbaanvakken waar ERTMS het eerst wordt aangelegd en toegepast. Knopperts legt in de studio uit wat de motivatie is voor dit advies. Over de vraag of er wel of geen uitbreiding komt, wordt dit najaar een besluit genomen door de overheid. 

Verder komt de rolverdeling van de in totaal dertig partijen die betrokken zijn bij de implementatie van ERTMS in Nederland aan bod, de uitdaging waar voertuigeigenaren zich voor gesteld zien bij het ombouwen van hun materieel, de migratie van ATB naar ERTMS en de opleiding van de mensen die er mee gaan werken.

De uitzending van SpoorProTV is woensdag om 14.00 uur te bekijken via het YouTube-kanaal van SpoorPro.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Deze week in SpoorProTV: Programmadirecteur ERTMS Wim Knopperts | SpoorPro.nl
Wim Knopperts in serverruimte railcenter jan 2020

Deze week in SpoorProTV: Programmadirecteur ERTMS Wim Knopperts

SpoorProTV staat deze week volledig in het teken van ERTMS. Programmadirecteur ERTMS Wim Knopperts is te gast en gaat dieper in op de uitbreiding van het programma met de Noordelijke Nevenlijnen, de rol van de programmadirectie en de vraagstukken voor de spoorgoederensector als het gaat om ERTMS.

Het Programma ERTMS stuurde afgelopen maand de Twaalfde voortgangsrapportage ERTMS naar de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Hierin staat onder meer het advies om regionale spoorlijnen in Groningen en Friesland op te nemen in de lijst met proefbaanvakken waar ERTMS het eerst wordt aangelegd en toegepast. Knopperts legt in de studio uit wat de motivatie is voor dit advies. Over de vraag of er wel of geen uitbreiding komt, wordt dit najaar een besluit genomen door de overheid. 

Verder komt de rolverdeling van de in totaal dertig partijen die betrokken zijn bij de implementatie van ERTMS in Nederland aan bod, de uitdaging waar voertuigeigenaren zich voor gesteld zien bij het ombouwen van hun materieel, de migratie van ATB naar ERTMS en de opleiding van de mensen die er mee gaan werken.

De uitzending van SpoorProTV is woensdag om 14.00 uur te bekijken via het YouTube-kanaal van SpoorPro.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.