Woordvoerder Andy Wiemer van ProRail

ProRail-woordvoerder Andy Wiemer verkozen tot Communicatietalent van het Jaar

Andy Wiemer, landelijk woordvoerder bij ProRail, is door brancheorganisatie Logeion en communicatiecollega’s gekozen tot CommunicatieTalent van 2020. Andy (29) verdiende de prestigieuze titel met zijn pitch over open en transparante communicatie en regievoering over eigen berichtgeving.

Als voorbeeld vertelde Andy over de berichtgeving van ProRail rond de storm Ciara, in februari van dit jaar. “Tijdens de storm Ciara heb ik van minuut tot minuut via een liveblog op ProRail.nl en de social media-kanalen ieder incident gecommuniceerd om een gedetailleerd beeld te geven van wat er bij een storm precies op het spoor gebeurt.”

Opgave bij storm

Volgens de woordvoerder gaf dit Nederland’ inzicht in hoe groot de opgave is bij een storm’ in plaats van dat er ‘onbegrip ontstond over de storingen die hierdoor ontstaan’. “Hierdoor hadden we regie over de berichtgeving en waren we niet afhankelijk van de ‘officiële’ nieuwskanalen. Integendeel, journalisten hielden ons liveblog in de gaten om Nederland nog verder te informeren.”

De vakjury van Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie van communicatieprofessionals, mag zelf zes stemmen uitbrengen. De zevende stem wordt bepaald op basis van stemmen van het publiek.

ProRail is blij met de prijs van Andy. “Ik ben ongelooflijk trots op de prestaties van Andy. Woordvoering bij ProRail is van groot belang voor de reputatie van het spoor. Andy laat samen met zijn collega’s zien wat de kracht van goede woordvoering is. Hij ziet kansen waar andere bedreigingen zien en toont aan dat je ook met moeilijke onderwerpen je reputatie kan versterken,” aldus zijn manager en hoofd media- en publieksvoorlichting Gjalt Rameijer.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.