map-stockholm-teaser

Siemens wint aanbesteding van uitbreiding metro Stockholm

Het Zweedse openbaar vervoerbedrijf van de regio Stockholm heeft Siemens Mobility geselecteerd als leverancier van het spoorelektrificatiesysteem voor de uitbreiding van zijn metronetwerk. Het gaat om een contract ter waarde van 21 miljoen euro.

Siemens Mobility gaat onder meer gelijkrichterstations en netwerkstations leveren voor de metro van Stockholm. Het project bestaat uit uitbreidingen van meerdere metroverbindingen in de regio rondom de Zweedse hoofdstad. Een aantal trajecten worden verlengd of onderling met elkaar verbonden, maar er komen ook nieuwe spoorlijnen tussen verschillende wijken in Stockholm. De meeste uitbreidingen vinden plaats op de blauwe lijn, waarvan de route van de huidige 25,5 kilometer naar 40,8 kilometer zal toenemen.

Stations

Het project omvat het ontwerp, de installatie, levering, controle, testen, ingebruikname en documentatie van in totaal vijftien gelijkrichterstations, achtentwintig netwerkstations en een kabelcontract voor een volledig operationele installatie Het gelijkrichterstation bestaat voornamelijk uit schakelapparatuur van 36 kV, gelijkrichtereenheden, schakelapparatuur voor gelijkstroom van 750 V, regelapparatuur en hulpstroomsystemen. Het netwerkstation bestaat voornamelijk uit schakelapparatuur van 36 kV, een 33/0,42kV-transformator en een regelsysteem. Het kabelcontract omvat de aanleg van kabels van 33 kV en 750 V voor de verbinding Akalla-Barkarby.

Afgerond in 2030

De werkzaamheden voor Siemens gaan per direct van start en zullen enkele jaren in beslag nemen. De officiële start van de uitbreidingen was begin 2019. In mei dit jaar werd begonnen met het boren en graven van de eerste tunnnels. Het hele project wordt geschat op 32 miljard Zweedse kronen (meer dan 3 miljard euro) en zal tegen 2030 volledig zijn afgerond.

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.