Station Emmen Zuid

VolkerRail wint aanbesteding voor uitbreiding station Emmen Zuid

VolkerRail heeft een aanbesteding gewonnen voor de uitbreiding van station Emmen Zuid. De aannemer wordt verantwoordelijk voor de aanleg van een tweede perron en een extra spoor. Dit betekent volgens ProRail, die de opdracht namens de provincie Drenthe in de markt heeft gezet, dat er straks sneller met de trein tussen Zwolle en Emmen kan worden gereden. 

Door de komst van het tweede perron kunnen treinen uit beide richting elkaar straks bij het station passeren. Daardoor hoeven treinen in Nieuw Amsterdam en Emmen niet meer te wachten om Emmen Zuid binnen te rijden. Treinreizigers zijn hierdoor straks minder lang onderweg tussen Emmen en Zwolle.

Extra spoor

VolkerRail legt verder naast het huidige spoor een extra spoor aan. Volgens ProRail is bij de bouw van de onderdoorgang in de Nieuw Amsterdamsestraat in 2010 al rekening gehouden met de komst van dubbelspoor. Vanuit de onderdoorgang worden straks trapopgangen naar beide perrons gemaakt. Het nieuwe perron krijgt een soortgelijke wachtruimte als de wachtruimte op het huidige perron. In opdracht van de gemeente Emmen wordt er een nieuw voorplein aan de zuidzijde van het station aangelegd.

De werkzaamheden starten in de zomer van 2020. Vanaf dienstregeling 2021 kunnen reizigers profiteren van de verbeteringen op en rond het station.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “VolkerRail wint aanbesteding voor uitbreiding station Emmen Zuid”

Chris Laarman|18.05.20|17:27

“Door de komst van het tweede perron kunnen treinen uit beide richting elkaar straks bij het station passeren. Daardoor hoeven treinen in Nieuw Amsterdam en Emmen niet meer te wachten om Emmen Zuid binnen te rijden. … VolkerRail legt verder naast het huidige spoor een extra spoor aan.”

Volgens mij rijden treinen over sporen, niet over perrons.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.