Station Rotterdam Noord, foto: ProRail

Canadese populier moet wijken voor station Rotterdam Noord

Een monumentale, Canadese populier moet het veld ruimen voor verbeteringen aan station Rotterdam Noord. ProRail bouwt een nieuwe lift aan de zuidkant van het station en een nieuwe hellingsbaan aan de noordkant van het station, om het station voor alle reizigers toegankelijk te maken.

Als de boom behouden zou blijven, zou dat volgens ProRail zo’n zevenhonderdduizend euro kosten. De spoorbeheerder en de gemeente Rotterdam vinden dit ‘een onverantwoorde uitgave van gemeenschapsgeld’.

Werkzaamheden

In oktober stuitte een aannemer bij de aanleg van de lift op een dikke balkenlaag die zich uitstrekt tot aan de andere kant van het station waar ook een hellingsbaan wordt aangelegd. Om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, moet de boom worden gekapt.

ProRail zal als vervanging een andere, volwassen boom planten als de werkzaamheden zijn afgerond. De boom komt op ongeveer dezelfde plek.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.