Werkzaamheden aan het spoor bij Utrecht, foto: ANP

Werkzaamheden aan het spoor tijdens Paasweekend

In opdracht van ProRail wordt er in het Paasweekend op verschillende plekken in Nederland aan het spoor gewerkt. Dit gebeurt onder andere tussen station Zaandam en Amsterdam Sloterdijk en bij knooppunt Zwolle.

Ook bij station Eindhoven Centraal, Tilburg en Den Bosch zijn er werkzaamheden. Verder wordt tussen Leiden en Den Haag Centraal en rond Dordrecht aan het spoor gewerkt.

ProRail meldt dat bij Zwolle het werk met een etmaal is verlengd, waardoor er pas vanaf woensdag weer treinen rijden. Ook de werkzaamheden tussen Zaandam en Amsterdam Sloterdijk zijn verlengd, waardoor deze tot en met Tweede Paasdag duren. Deze vertraging is volgens ProRail ontstaan omdat er door de coronacrisis naar vervangend materieel moest worden gezocht.

‘Samen veilig doorwerken’

Bij de werkzaamheden volgen de aannemers van ProRail het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de bouw- en technieksector is vastgesteld.

ProRail bekijkt samen met spooraannemers hoe de werkzaamheden aan het spoor ‘zoveel mogelijk en zo veilig mogelijk door kunnen gaan’. Daarbij wordt gekeken ‘naar de inzet van personeel, aanvoer van materieel en de tijdige levering van desinfecterende en hygiënische middelen’.

Vervangend vervoer

Vervoersbedrijven zetten vervangend busvervoer in om mensen in vitale beroepen van a naar b te brengen. Er wordt getracht om per station tenminste één winkel en één Tickets & Service-balie of OV Servicewinkel open te houden om reizigers informatie, hulp en iets te eten of drinken te kunnen bieden.

De vervoersbedrijven en ProRail hebben eerder de dienstregeling aangepast om ervoor te zorgen dat reizigers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer de komende weken kunnen blijven reizen. Deze ‘basisdienstregelingen’ gelden voorlopig nog tot 28 april.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Werkzaamheden aan het spoor tijdens Paasweekend”

Irene Victoria|12.04.20|05:20

@prorail Uit de maat!!! Als je dan zo hard voor ‘t slaapkamerraam Van 4 tot 5 AM op heavy metal gaat raggen boren drillen & meppen… Doe dat dan ff in de maat man! 🥱🥱🥱 helden van t spoor 🤓 vrolijk Pasen #heavyMetal #prorail #gaap

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.