Aanrijding Schiedam februari 2020

Dode door botsing tussen trein en auto in Schiedam

Op een spoorwegovergang in Schiedam is maandagavond iemand om het leven gekomen door een botsing tussen een personentrein en een auto. Dat meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Vermoedelijk gaat het om de bestuurder van de auto.

Na de aanrijding vloog de auto in brand en werd enkele meters meegesleurd door de trein. De hulpdiensten rukten massaal uit. De ravage op het spoor was enorm. Het ongeluk gebeurde op het spoor in de buurt van de Kerkweg. Hoe het heeft kunnen gebeuren is onduidelijk. De ruim 200 passagiers in de trein zijn geëvacueerd en met pendelbussen naar stations Schiedam of Delft vervoerd, meldt de Veiligheidsregio. Het treinverkeer werd platgelegd. Na een sporenonderzoek door de politie kon het spoor voor de ochtendspits van dinsdag weer worden vrijgegeven.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.