Bovenleidingbreuk Almere Oostvaarders, foto: ProRail

Minder treinen vanwege herstel bovenleiding bij Woerden

Tussen Utrecht, Den Haag en Rotterdam rijden ook maandag minder treinen. Bij Woerden ging zondag de bovenleiding kapot en het herstel vergt meer tijd, laat spoorbeheerder ProRail weten. “Spoorwerkers hebben zondagavond en -nacht met man en macht gewerkt om de bovenleiding op tijd te herstellen voor de maandagochtendspits. Dat is helaas niet gelukt”, meldt de spoorbeheerder. “Maandagavond gaan ProRail en een aannemer ermee verder.”

Door een combinatie van factoren was zondag het treinverkeer flink ontregeld op verschillende plekken in Nederland. Problemen waren er met name in de Randstad en het zuiden van het land. Reizigers hadden gedurende de dag onder meer te kampen met een kapotte bovenleidingen, werkzaamheden en bomen op het spoor.

Storm

Omgewaaide bomen op het spoor veroorzaakten zondagavond problemen tussen Eindhoven en Heerlen en tussen Breda en Tilburg, de treinen van en naar Eindhoven en Den Bosch ondervonden daar ook hinder door. Eerder zondag leidde harde wind tot minder Internationale treinen tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal.

Ook tussen Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn reden er zondag minder treinen door een defecte bovenleiding. Zondagmiddag ontstonden door een aanrijding bij Hoofddorp problemen op het spoor, vooral rond Schiphol.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Minder treinen vanwege herstel bovenleiding bij Woerden”

John rdam|17.02.20|18:24

Ik zag zondag een ‘vrolijk’ bericht van ProRail voorbijkomen: “vanavond dus nog veel overlast, maar morgen werkt het spoor weer als een zonnetje”. Nou dat was dus vragen om tegenslag……

John rdam|17.02.20|18:28

Zondag zag ik een ‘vrolijk’ prorail-bericht: “vanavond dus nog veel overlast, maar morgen werkt het spoor weer als een zonnetje”. Dat is vragen om tegenslag…….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.