Spoor Willemsspoortunnel vermoedelijk aangetast door urine

De dwarsliggers en spoorklemmen in de Rotterdamse Willemsspoortunnel hebben flink te lijden onder het toiletgebruik van treinreizigers. Die voorlopige conclusie trekt ProRail naar aanleiding van het spoedherstel dat afgelopen weekend nodig was in de tunnel. Sinds maandagmiddag 14.00 uur rijdt het treinverkeer weer zoals normaal.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

4 reacties op “Spoor Willemsspoortunnel vermoedelijk aangetast door urine”

Roel Bartlema|13.02.20|12:45

Verder moeten de betreffende toiletsystemen snel worden gemoderniseerd. Open lozingen zijn absoluut niet meer van deze tijd!

John rdam|13.02.20|14:01

Uiterst merkwaardig dat die tunnel al sinds 1993 in gebruik is, met spoor op houten dwarsliggers, en dat dan nu ineens dit probleem aan het licht komt.
Let ook eens op de informatie in de tekst die helaas niet in de kop van het stuk naar voren komt:”Het spoor in de tunnel staat al sinds 2017 op de nominatie om te worden vervangen. Om onbekende reden was dit nog niet gebeurd.” Dus mogelijk komt het PoRail erg goed uit om te proberen de oorzaak buiten de eigen organisatie te leggen?

John rdam|13.02.20|14:21

V.w.b. de treintoiletten: Door de modernisering of afvoer van ouder materieel en de aanschaf van nieuwe treinen loost inmiddels al zo’n 90% van de NS-treintoiletten niet meer op het spoor. Als SGMm3 binnenkort buiten dienst gaat (vervanging door SNG) en de modernisering van VIRM is afgerond blijven er nog 87 trein-WC’s over (ICMm3) die geen bioreactor of opvangbak hebben.

Willem Veerman|27.10.22|15:29

Het vervangen van die antieke treintoiletten, die op het spoor lozen, hadden al veel eerder vervangen moeten worden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.