Afsluiting overweg Aalten

Gemeente sluit overweg in Aalten af

In het Gelderse Aalten heeft de gemeente maandag een onbeveiligde overweg opgeheven. Vooralsnog is de overweg afgesloten met betonblokken en prikkeldraad. Op een later moment verwijdert ProRail de overwegbeplating uit het spoor en trekt dan ook de afschermende hekken door.

De niet actief beveiligde overweg (NABO) aan de Groot Heinenweg werd tot nu toe vooral gebruikt door wandelaars en agrariërs. Volgens ProRail kunnen zowel Stichting Wandelnet als recreatieve belangenbehartigers zich vinden in de afsluiting. Dit vanwege de alternatieve spoorkruisingen in de omgeving. Bij de aanpak van deze overweg speelde ook een belangrijk agrarisch belang. Een aanwonende boer is door kavelruil niet langer genoodzaakt het spoor met vee of tractor over te steken.

Naastgelegen overwegen

De nabije, onbewaakte overweg Tuunterweg is al beperkt tot langzaam verkeer. Actieve beveiliging met lampen, bomen en bellen staat op de planning. Hierdoor blijft een belangrijke verbinding voor ruiters in stand. De andere nabijgelegen onbewaakte overweg Kleuverspad (ook wel Stationsweg genoemd) wordt in de toekomst opgeheven. Daar is een alternatieve ontsluitingsroute voor in ontwikkeling.

ProRail laat weten blij te zijn dat de gemeente Aalten actief ingrijpt en maatregelen neemt voor onbewaakte overwegen. In de provincie Gelderland liggen tientallen onbeveiligde overwegen. “Bij het afsluiten hiervan is medewerking van provincie en gemeenten van cruciaal belang. Onlangs sloten we gezamenlijk in het naastgelegen Winterswijk ook al een overweg af.”

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “Gemeente sluit overweg in Aalten af”

Kom Mentor|22.01.20|20:51

Prutsvoorbeeld van een uitvoerder.
Een VHM/GW die aan de verkeerde kant van het spoor zijn collega’s in de gaten houdt…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.