Overweg Roermondseweg Haelen

Automobilist overlijdt na aanrijding met trein

Op een bewaakte overweg in het Limburgse Haelen reed woensdagavond een auto tegen een passerende trein, de bestuurder kwam hierbij om het leven. De bijrijder werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de politie.

De aanrijding tussen de auto met twee inzittenden en de intercity die vanuit de Roermond richting Weert reed, vond plaats op de overweg aan de Roermondseweg in Haelen. Hulpdiensten en ProRail incidentenbestrijding waren snel ter plaatse. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De reizigers die in de trein zaten zijn geëvacueerd door incidentenbestrijders van ProRail.

Beschadigde overweg

Het treinverkeer tussen Roermond en Weert werd vanwege het ongeval stilgelegd. ProRail meldt dat de overweg als gevolg van het ongeval flink beschadigd raakte en moest worden gerepareerd. Volgens regionale omroep L1 was het spoor rond 2:30 uur vannacht weer vrij en kon de dienstregeling worden hervat. Reizigers op het traject werden in de tussentijd per bus vervoerd.

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.