De overweg Woudweg in Teuge, foto: ProRail

Gevaarlijke overweg in Voorst afgesloten

ProRail en de gemeente Voorst hebben donderdagochtend de Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO) Woudweg in Teuge gesloten. Ook in Hilversum wordt donderdag een onbewaakte spoorwegovergang afgesloten, meldt ProRail.

De onbewaakte spoorwegovergang Bolkhorstweg in Voorst, nabij overweg Woudweg, staat ook op de nominatie voor opheffing. Over deze situatie neemt gemeente Voorst later nog een besluit. Volgens ProRail ligt het hier het meest voor de hand om de route voor verkeer af te sluiten.

“Dit type overwegen is niet meer van deze tijd. In het hele land zijn we in overleg met betrokkenen om maartregelen te nemen. We hebben daar vaak de medewerking van gemeenten dringend bij nodig. Zij nemen immers het besluit tot het definitief uitvoeren van maatregelen”, aldus directeur Overwegen Anne Zwiers van ProRail. “We zijn blij met een gemeente als Voorst die net als wij met hoge urgentie af wil van onbewaakte overwegen in hun gemeente. Zij investeren daarmee in de veiligheid van hun inwoners.”

Opheffen NABO’s

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft ProRail de opdracht gegeven om 180 publiek toegankelijke NABO’s op het spoornetwerk voor reizigers zo snel mogelijk op te heffen. Bijna veertig zijn inmiddels al aangepakt.We gaan net zolang door tot we van deze onbewaakte overwegen af zijn”, aldus de directeur Overwegen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.