Spoorbrug tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn

Strukton introduceert vernieuwd inframonitoringplatform

Strukton Rail heeft een compleet vernieuwde versie gelanceerd van zijn cloud-based POSS Online R7 conditiemonitoringplatform. Poss maakt gebruik van big data, IoT en machine learning-technologie om spoorbeheerders op ieder moment van de dag of nacht inzicht te geven in de prestaties van hun assets.

POSS Online R7 analyseert en interpreteert met algoritmes de verzamelde data. Zo ontstaat inzicht in de onderliggende oorzaken van storingen. Dit geeft spoorbeheerders en onderhoudsaannemers praktische informatie waarmee zij op het juiste moment en op de juiste plek in kunnen grijpen om storingen te voorkomen.

Vooruitkijken

Het platform zet conditiegegevens om in informatie die onderhoudsstrategieën voorspellende waarde geeft. Spoorbeheerders kunnen er niet alleen de actuele prestaties mee bekijken, maar ook terug- en vooruitkijken. “Zo wordt ook zichtbaar waar potentiële verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Het platform maakt daarvoor gebruik van geavanceerde analysetools en slimme algoritmes in combinatie met domeinkennis. Zo ontstaat een geautomatiseerde oorzaakanalyse en informatie waarmee onderhoudsengineers buiten aan de slag kunnen”, aldus Strukton.

Volgens Strukton maakt de open architectuur het platform toekomstbestendig en geschikt voor integratie met toekomstige technologie en koppeling met andere platforms. Het biedt op die manier uniformiteit en standaardisering voor assetmanagers die een strategie uitrollen voor voorspellend onderhoud.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.