Spoorwissel, rails, spoor

Vossloh stoot Amerikaanse wisselbouwer af

De Duitse toeleverancier van spoorse materialen Vossloh Group, heeft zijn Amerikaanse dochterbedrijf Cleveland Track Material (CTM) verkocht aan Progress Rail. De nieuwe eigenaar is een dochterbedrijf van machinebouwer Caterpillar. Progress Rail betaalde naar verluidt 35 miljoen euro voor het verlieslatende bedrijfsonderdeel.

Cleveland Track material richt zich met name op de bouw van wissels voor de Noord-Amerikaanse markt. De verkoop van het bedrijf maakt deel uit van de grootscheepse reorganisatie die de Vossloh Group eerder dit jaar inzette. Het bedrijf zag zijn bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal dalen van 1,6 miljoen naar 600.000 euro. Vossloh kondigde in april aan te gaan snoeien in het personeelsbestand en bedrijfsactiviteiten af te stoten die onvoldoende rendement opleveren.

Chinese locomotieven

In augustus maakte Vossloh al bekend zijn locomotieventak te verkopen aan het Chinese CRRC Zhuzhou Locomotive. Deze maand kondigt het bedrijf aan de verkoop van Cleveland Track Material te hebben afgerond. “Hiermee hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt in ons lopende performance programma,” licht Vossloh-directeur Oliver Schuster toe. Schuster nam begin oktober het roer over van Andreas Busemann.

Het afstoten van betekent niet dat Vossloh zich volledig terugtrekt uit de Amerikaanse markt voor spoorwissels. De groep heeft nog een productiefaciliteit in St. Albans, West Virginia waar wisselsystemen worden gebouwd voor de mijnbouw. Daarnaast is het Duitse bedrijf nog actief in andere segmenten van de Amerikaanse spoorsector. Zo is er nog het dochterbedrijf Rocla Concrete Tie, dat betonnen dwarsliggers en panelen voor overwegen produceert.

In zes staten actief

Rocla heeft zeven fabrieken en zes Amerikaanse staten: in Denver en Pueblo (Colorado), Amarillo (Texas), Bear (Delaware), Fort Pierce (Florida), Sciotoville (Ohio) en in Tucson (Arizona). Daarnaast heeft Vossloh Signaling nog een vestiging in Grass Valley (Californië), terwijl Vossloh Fastening Systems America een productielocatie heeft in Chicago (Illinois).

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.