Rails, spoor

Laatste hand gelegd aan vernieuwing treinbeveiliging opstelterrein Roermond

Aannemer van Gelder Rail en ingenieursbureau Movares zijn op dit moment in opdracht van ProRail de treinbeveiliging van het opstelterrein voor treinen in Roermond aan het vernieuwen. Van 16 tot en met 24 november vinden hiervoor de laatste werkzaamheden plaats. ProRail meldt dat de werkzaamheden gevolgen hebben voor het treinverkeer van en naar Roermond.

De treinbeveiliging detecteert treinen en zet wissels, overwegen en seinen in de juiste stand. Bij de vernieuwing worden alle kabels, leidingen, kasten en seinpalen vervangen.

Vernieuwing treinbeveiliging

Van Gelder Rail is in februari van dit jaar samen met advies- en ingenieursbureau Movares gestart met het vernieuwen van de treinbeveiliging. Het werkgebied loopt van de N280 in het noorden tot de Leropperweg in Sint Odiliënberg ten zuiden van Roermond. Daarbinnen zijn tientallen kilometers nieuwe kabels en leidingen gelegd. Ook is er een nieuwe technische ruimte gebouwd en zijn de kasten langs het spoor vernieuwd.

De nieuwe beveiliging kan pas in werking worden gesteld als de aanleg helemaal klaar is en het systeem uitgebreid is getest. Het testen is daarom het belangrijke werk dat in de laatste dagen, voordat de knop definitief omgaat, wordt uitgevoerd.

Gevolgen treinverkeer

Dee werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer van Arriva en NS. ProRail meldt dat de dienstregeling op een aantal dagen is aangepast en dat er een aantal dagen helemaal geen treinen rijden. De spoorbeheerder adviseert reizigers om de reisplanners van de vervoerders te checken voor vertrek.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.