tunnel_voorhout

Heijmans start met bouw spoorviaduct Voorhout

Als onderdeel van een nieuw aan te leggen randweg begint aannemer Heijmans deze week met de voorbereidingen van een de bouw van een nieuwe spooronderdoorgang op de spoorlijn Haarlem-Leiden bij Voorhout. De bouw is in opdracht van ProRail en de gemeente Teylingen.

In het eerste kwartaal van 2020 zijn twee tvp’s (treinvrije periodes) gepland. Tijdens de eerste periode wordt het spoor klaargemaakt voor de aanpassing en tijdens de tweede periode wordt het nieuwe spoordek aangebracht. Daarna volgt de verdere afbouw. Het project moet in het eerste kwartaal van 2021 afgerond zijn. Medio 2021 kan dan de nieuwe randweg open.

De onderdoorgang komt niet in de plaats van een bestaande spoorwegovergang, maar maakt deel uit van een nieuwe randweg aan de noordkant van Voorhout. Dankzij de onderdoorgang kunnen autoverkeer, fietsers en voetgangers het spoor straks veilig kruisen. Met de bouw van de tunnel is een bedrag van circa 9 miljoen euro gemoeid.

Tunnelalliantie

Heijmans is een van de vier aannemers waarmee ProRail samenwerkt in een Tunnelalliantie. Door te werken met een standaardproces en vaste teams gaat volgens de spoorbeheerder de kwaliteit en prijszekerheid van het bouwproces omhoog. De spooronderdoorgang in Voorhout is het vijftiende contract van de Tunnelalliantie.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

2 reacties op “Heijmans start met bouw spoorviaduct Voorhout”

Henk Angenent|11.11.19|14:02

Tja, als regiobewoner kan ik zeggen dat het landschap hier weer grootschalig wordt verkl****

Peter Kleton|11.11.19|18:32

Het viadukt verstoort het landschap daar niet (meer ).De weg die onder het viadukt door zal gaan ,verbindt o.a. Noordwijk met het NS station Voorhout ,zodat het verkeer niet meer over de Herenstraat door Voorhout hoeft te rijden.
Peter

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.