Spoorwegovergang, foto: ProRail

Botsing auto en trein in Renswoude eist dodelijk slachtoffer

Bij een botsing tussen een passagierstrein en een auto in het Utrechtse Renswoude is maandag de bestuurder van de auto om het leven gekomen. Het ongeluk is gebeurd op overweg de Schalm, een actief beveiligde overweg. De automobilist was de enige inzittende. 

Het ongeval gebeurde rond het middaguur en de bestuurder van de auto raakte hierbij bekneld in zijn voertuig. De hulpdiensten trokken hiervoor massaal uit en er kwam een traumahelikopter ter plaatse, maar die inspanningen mochten niet meer baten.

Onderzoek

Het is nog niet bekend hoe het ongeval op de beveiligde spoorwegovergang kon plaatsvinden. De politie doet daarnaar onderzoek. Het spoor tussen Utrecht en Arnhem was daardoor ook enkele uren afgesloten, maar inmiddels rijden er weer treinen op het traject.

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.