Bovenleidingbreuk bij Almere

ProRail: kapotte bovenleiding tussen Hoofddorp en Leiden rond 18.00 uur hersteld

Door een kapotte bovenleiding strandden donderdagochtend tussen Hoofddorp en Leiden drie treinen. Na inspectie blijkt de bovenleiding over een afstand van vierenhalve kilometer te zijn beschadigd. ProRail verwacht rond 18.00 uur klaar te zijn met de herstelwerkzaamheden.

Tot die tijd rijden er geen treinen tussen Hoofddorp en Schiphol. NS zet stopbussen in tussen Hoofddorp en Leiden. Voor de richting Rotterdam is de HSL beschikbaar. Door de breuk vielen er vanmorgen drie treinen stil. De circa 1.400 inzittenden werden door het incidentenbestrijdingsteam van ProRail geëvacueerd. De passagiers zijn overgestapt op treinen die zonder bovenleiding kunnen rijden. De drie gestrande treinen werden weggesleept. Wat oorzaak is van de breuk is nog onbekend.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “ProRail: kapotte bovenleiding tussen Hoofddorp en Leiden rond 18.00 uur hersteld”

Henk Rudolph|17.10.19|18:28

Evacuatietreinen die zonder bovenleiding rijden? Zeker die stellen uit Nijmegen?
Ns heeft geen dieseltreinen meer !

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.