Station Utrecht Centraal, foto: ProRail

ProRail houdt lunchwebinar over SpoorData

ProRail organiseerde donderdagmiddag een lunchwebinar waarin de laatste ontwikkelingen rond de digitalisering van het spoor en de rol van het netwerk SpoorData daarin worden besproken. Het webinar werd geleid door Raymond Soeters en Thymo van den Brug van ProRail.

In SpoorData werken ProRail, aannemers en ingenieursbureau sinds 2017 samen om alle informatie over beveiliging, overwegen en spoor op een goede manier te ontsluiten. Digitalisering van de assetketen is volgens ProRail hard nodig om het toenemend aantal treinreizigers goed te kunnen blijven vervoeren. De spoorbeheerder werkt op dit moment aan verschillende aspecten van digitalisering om uiteindelijk efficiënter te werken, hinder te reduceren en de CO2-uitstoot omlaag te brengen.

Webinar

In het webinar vertelden Soeters en Van den Brug over actuele en toekomstige ontwikkelingen aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden. Ook legden ze uit hoe SpoorData werkt en hoe de sector daarbij aan kan sluiten.

Update: 15.07 uur

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.