Christian Chavanel nieuwe directeur UIC Rail System

Marc Antoni neemt na vijf jaar afscheid als directeur Rail System van de internationale spoorwegorganisatie UIC. Hij wordt opgevolgd door de Fransman Christian Chavanel.

Chavanel is afkomstig van het Franse spoorbedrijf SNCF, waar hij tot deze zomer directeur Interoperabiliteit en standaardisatie was. In totaal heeft Chavanel ruim dertig jaar ervaring in de spoorsector onder meer met internationale projectontwikkeling, project management, operationeel management, onderhoud, veiligheid, standaardisering, en wet- en regelgeving.

Ondersteuning

UIC Rail System is de afdeling van UIC die zich bezig houdt zich bezig met de technische aspecten rondom de verbetering van het spoor. Het gaat hierbij onder meer om energie management, rollend materieel, telecom, seinen, interactie tussen trein en spoor, de infrastructuur, asset management en de operationele zaken. UIC Rail System ondersteunt het UIC Rail Forum dat bestaat uit zes sectoren die werken aan een naadloze verbinding tussen de trein en andere modaliteiten. In totaal zijn er 150 experts betrokken bij de activiteiten van UIC Rail System en werken zij aan 78 verschillende projecten.

UIC heeft sinds juli dit jaar ook een nieuwe directeur, Francois Davenne. UIC is onder meer de organisator van de jaarlijkse International Level Crossings Awareness Day (ICLAD) en doet veel onderzoek naar ongevallen en de beveiliging van spoorwegovergangen.

Lees ook:

Francois Davenne nieuwe directeur UIC

International Level Crossings Awareness Day in Amersfoort

Spoorlopers grootste veroorzakers ongelukken spoor Europa

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.