Station Waddinxveen Triangel, foto: ProRail

Modernisering stations op traject Alphen a/d Rijn-Gouda

ProRail en aannemer Van Ooijen werken in augustus en september 23 dagen lang aan de modernisering van de stations tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Daarbij worden de stations toegankelijker gemaakt, duurzamer en de huisstijl van R-net ingevoerd. Bij station Waddinxveen Noord wordt het voorplein vernieuwd.

Vanwege de werkzaamheden stoppen er van zaterdag 17 augustus tot en met zondag 8 september geen treinen  op station Waddinxveen Noord. Van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september rijden er helemaal geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. NS zet in deze periode bussen in. In de weekenden van 24 tot en met 26 augustus en van 31 augustus tot en met 1 september wordt er daarnaast aan het spoor tussen Leiden en Utrecht gewerkt.

Verbeteringen

ProRail en NS hebben in 2017 en 2018 in samenwerking met gemeenten en de provincie Zuid-Holland forse verbeteringen doorgevoerd op het traject Alphen aan den Rijn – Gouda. Onder de de vlag van R-net rijden nieuwe Flirt-treinen, die meer comfort bieden en vier keer per uur in beide richtingen rijden. Ook zijn de nieuwe stations   Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel geopend.

Deze zomer zijn de bestaande stations op het traject aan de beurt voor een opknapbeurt. De stations krijgen daarbij een R-net-uitstraling, de stations worden duurzamer gemaakt en de toegankelijkheid en het comfort worden verbeterd. De stations die zijn opgeknapt zijn stations Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen Noord en Waddinxveen. Waddinxveen Noord wordt zelfs volledig vernieuwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.