Onbeveiligde overweg eist 92-jarig slachtoffer

Op een niet actief beveiligde overweg (NABO) in Hoogezand is maandagochtend een trein tegen een auto gebotst. Daarbij kwam de 92-jarige bestuurder van de auto om het leven. Het treinverkeer tussen Groningen en Zuidbroek is stilgelegd en er worden bussen ingezet.

De overweg op de foto is niet die in Hoogezand, maar een andere onbewaakte overgang (Beesel) die vorig jaar werd opgeheven na een ongeluk. Foto: ProRail

De incidentenbestrijding van ProRail en de hulpdiensten probeerden de bestuurder die bekneld zat in het voertuig nog te helpen, maar de man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De aanrijding gebeurde rond 11.30 uur op een particuliere overweg vlakbij de Schimmelpennincklaan. Deze overweg is de enige toegang tot een woonhuis dat naast het spoor ligt.

Onderzoek

De politie onderzoekt het ongeval. Het is momenteel namelijk nog onbekend wat de oorzaak is van het ongeval. Wanneer het politieonderzoek is afgerond, kunnen de trein en de auto worden afgevoerd. Een inspectie van het spoor door een aannemer moet vervolgens uitwijzen of er beschadigingen zijn. Wanneer de dienstregeling hervat kan worden is volgens ProRail nog niet bekeken.

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

2 reacties op “Onbeveiligde overweg eist 92-jarig slachtoffer”

Gerjan van Oosten|12.08.19|15:19

Deze foto is NIET op de plaats van het ongeluk gemaakt.

Richard Krol|12.08.19|18:52

Gertjan, klopt, volgens mij is dit de Rayerveldweg ten zuiden van Reuver. Bovendien is dit enkelspoor en ligt er bij Hoogezand dubbelspoor.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.