station eindhoven, bron NS

NS opent verkiezing mooiste station van Nederland

Via de social-mediakanalen Facebook, instagram en Twitter kan vanaf deze week gestemd worden voor de verkiezing van het mooiste station van Nederland. Organisator NS liet zijn volgers op de kanalen een voorselectie maken. In totaal kan er nu op acht stations gestemd worden.

De genomineerde stations zijn: Amsterdam Amstel, Amsterdam Centraal, Den Haag Hollands Spoor, Eindhoven, Groningen, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en Valkenburg. Meer informatie over de stations en de manier van stemmen is terug te vinden op het YouTube-kanaal van NS.

Op ieder kanaal plaatste NS een bundeling van de uitverkoren stations, waarbij door middel van een like of reactie-sticker gestemd kan worden stemmen. De per station bij elkaar opgestelde stemmen, moeten op woensdag 7 augustus een winnaar opleveren.

Oud en nieuw

Twee van de acht kandidaten, Station Amsterdam Amstel en Station Groningen, ondergaan binnenkort een grootscheepse verbouwing. Station Eindhoven werd nog niet zo lang geleden gerenoveerd en Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal zijn gloednieuw. Station Den Haag Hollands Spoor en Valkenburg behoren tot de oudste stations van Nederland.

In een reeks video’s vertellen de stationsmanagers van ieder station over de bijzonderheden en de reden waarom ‘hun’ station het mooiste station van Nederland is. Daarbij hebben Amsterdam Centraal en Den Haag Hollands Spoor beiden een sterke troef in handen met hun monumentale koninklijke wachtruimte.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

5 reacties op “NS opent verkiezing mooiste station van Nederland”

Kunst van een Weesper|01.08.19|23:47

Ik vind het jammer dat Lansingerland-Zoetermeer (LLZM) niet is bij betrokken net een nieuw gloed station. En wat dacht je van Haarlem, Zandvoort aan Zee, Duivendrecht, Weesp, Naarden-Bussum

Frans Koster|02.08.19|17:40

Jammer dat NS nu met deze verkiezing komt, juist nu vindt de operatie plaats om het bijzonderste station van Nederland, Heerlen,geopend te krijgen!
Volgend jaar dus maar stemmen?

kees boer|04.08.19|19:53

Op wat voor gebied zoekt men ? Klassiek ? Modern ? Ik weet meerdere stations die niet genomineerd lijken zoals Vught,Reuver,Zwolle,Dalfsen,Hoorn en wat zou men zeggen van Leeuwarden ?

Pat Rick|05.08.19|11:24

Is Reuver een NS station?

Sankt German|05.08.19|13:39

Wil je een oud station de eer gunnen, dan komt Groningen m.i als indrukwekkendst uit de vergane glorie tijd op plek één.

Mocht de eer toekomen aan een modern stationsgebouw dan komt ondanks dat Rotterdam c.s hoog op de lijst zal komen, toch station Arnhem er voor mij als mooiste uit, alleen jammer dat het stationsplein in Ah niet echt past bij het mooie station.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.