Spoorwegpolitie, Den Haag centraal

Kabinet investeert 3,5 miljoen euro in antiterreurmaatregelen stations

Op zes stations wordt in totaal eenmalig 3,5 miljoen euro geïnvesteerd om de veiligheid te verbeteren. De antiterreurmaatregelen zijn bedoeld om de veiligheid “up to date” te houden, aldus een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Er is geen concrete aanleiding.

Ook de aanslag op Amsterdam Centraal in augustus vorig jaar zou niets te maken hebben met de investering in veiligheidsmaatregelen. Het dreigingsniveau in Nederland staat op 4 van 5. Er zijn volgens de NCTV nog steeds jihad-aanhangers die zich bezighouden met het plannen van een aanslag in ons land.

De maatregelen passen bij het “actuele dreigingsniveau”, schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Kamer. Nog dit jaar wordt begonnen met de uitvoering van de maatregelen die wordt gecombineerd met zoveel mogelijk lopende projecten. Het gaat onder meer om de stations van de vier grote steden. Over de aard van de maatregelen wordt niets bekendgemaakt.

Bron: ANP

Lees ook: Steeds meer beveiliging op stations

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.