Pandrol lanceert lasapp

Pandrol heeft een app ontwikkeld voor het vinden en vastleggen van data over lasnaden. De app is, net als de producten van Pandrol, in Nederland verkrijgbaar via spoorleverancier Alom.

Pandrol Connect omvat drie modules: een mobiele versie om onsite data te verzamelen voor inspectiedoeleinden, een monitoring app om lasinformatie vanuit kantoor te bekijken en een online administratietool. De app is ontwikkeld om het verzamelen en verspreiden van data bij alle bij laswerk betrokken partijen eenvoudiger te maken. Hierbij valt te denken aan spoorbeheerders, spoorbouwers en leveranciers van lasmaterialen.

Alle data worden centraal op een cloudserver opgeslagen en zijn van daaruit automatisch te delen met aannemers en andere schakels in de keten. De veiligheid is volgens Pandrol gegarandeerd omdat alleen geautoriseerde gebruikers toegang krijgen. De Android versie van de app is nu beschikbaar bij Alom, de importeur van Pandrol in Nederland.

Behoefte aan data

Pandrol besloot de app te ontwikkelen omdat uit eigen onderzoek bleek dat aannemers veel behoefte hebben aan data voor, tijdens en na het lassen. Wel met de voorwaarde dat deze informatie ook beschikbaar moet zijn als er even geen internetverbinding beschikbaar is.

De app is volgens Pantrol compatible met alle leveranciers van lasapparatuur. De data van Pandrol Connect kunnen gedownload worden door monteurs op locatie. Om het gebruik van de nieuwe software te stimuleren, lanceerde Pandrol trainingsvideo’s.

QR-codes

Pandrol Connect biedt rechtstreekse toegang tot lashandleidingen en kan met QR codes verbruiksmaterialen scannen. Aan opgeslagen informatie kunnen gesproken toelichtingen worden toegevoegd. Lasaannemers die deelnamen aan een pilot waren volgens Pandrol vooral enthousiast over de rapportagefunctie en het feit dat de data automatisch worden verstuurd vanaf de bouwplaats met veel vooraf ingevulde lasparameters.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pandrol lanceert lasapp | SpoorPro.nl

Pandrol lanceert lasapp

Pandrol heeft een app ontwikkeld voor het vinden en vastleggen van data over lasnaden. De app is, net als de producten van Pandrol, in Nederland verkrijgbaar via spoorleverancier Alom.

Pandrol Connect omvat drie modules: een mobiele versie om onsite data te verzamelen voor inspectiedoeleinden, een monitoring app om lasinformatie vanuit kantoor te bekijken en een online administratietool. De app is ontwikkeld om het verzamelen en verspreiden van data bij alle bij laswerk betrokken partijen eenvoudiger te maken. Hierbij valt te denken aan spoorbeheerders, spoorbouwers en leveranciers van lasmaterialen.

Alle data worden centraal op een cloudserver opgeslagen en zijn van daaruit automatisch te delen met aannemers en andere schakels in de keten. De veiligheid is volgens Pandrol gegarandeerd omdat alleen geautoriseerde gebruikers toegang krijgen. De Android versie van de app is nu beschikbaar bij Alom, de importeur van Pandrol in Nederland.

Behoefte aan data

Pandrol besloot de app te ontwikkelen omdat uit eigen onderzoek bleek dat aannemers veel behoefte hebben aan data voor, tijdens en na het lassen. Wel met de voorwaarde dat deze informatie ook beschikbaar moet zijn als er even geen internetverbinding beschikbaar is.

De app is volgens Pantrol compatible met alle leveranciers van lasapparatuur. De data van Pandrol Connect kunnen gedownload worden door monteurs op locatie. Om het gebruik van de nieuwe software te stimuleren, lanceerde Pandrol trainingsvideo’s.

QR-codes

Pandrol Connect biedt rechtstreekse toegang tot lashandleidingen en kan met QR codes verbruiksmaterialen scannen. Aan opgeslagen informatie kunnen gesproken toelichtingen worden toegevoegd. Lasaannemers die deelnamen aan een pilot waren volgens Pandrol vooral enthousiast over de rapportagefunctie en het feit dat de data automatisch worden verstuurd vanaf de bouwplaats met veel vooraf ingevulde lasparameters.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.