Artist impression reizigerstunnel Gorinchem, bron: ProRail

ProRail dreigt met arbitragezaak tegen Ballast Nedam over reizigerstunnel

ProRail gaat een arbitragezaak tegen Ballast Nedam starten als de bouwer de aanleg van een reizigerstunnel onder het station van Gorichem niet voortzet. Dat heeft de spoorbeheerder vrijdag bekendgemaakt. Ballast Nedam wil geen commentaar geven op het geschil.

Ballast Nedam legde het werk in Gorinchem begin februari stil nadat bleek dat er diepe putten zaten op de plek waar het bedrijf een heistelling wilde plaatsen. De aanwezigheid van de putten zou de aannemer hebben verrast, maar volgens ProRail staan die op tekeningen die Ballast voor aanvang van de bouw heeft ontvangen.

Ultimatum

Door het oponthoud zal de onderdoorgang dit jaar niet afkomen. ProRail eist nu dat het bouwbedrijf het werk voor 2021 afmaakt. De aannemer zegt verlies te lijden en vraagt daarom meer geld dan in het contract is afgesproken.

De reizigerstunnel zou oorspronkelijk in de tweede helft van dit jaar af zijn. De nieuwe onderdoorgang komt de toegankelijkheid van het station ten goede. De tunnel krijgt een lift en een nieuw zijperron is bereikbaar via een hellingbaan. Reizigers met een lichamelijke beperking kunnen nu alleen het middenperron bereiken door onder begeleiding van treinpersoneel via een overpad over de sporen te gaan.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.