Werkzaamheden Schipholtunnel, ProRail

ProRail start aanbesteding glasvezelnetwerk Schipholtunnel

Voor de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk en het vervangen van voedingskabels bij station Schiphol Airport is ProRail op zoek naar een geschikte partij. De spoorbeheerder starte hiervoor woensdag een aanbestedingstraject. Geïnteresseerde aannemers kunnen tot en met 8 mei reageren.

Station Schiphol Airport ligt in de aankomsthal van de luchthaven Schiphol. De drie eilandperrons met in totaal zes sporen bevinden zich hieronder in een verbreed gedeelte van de Schipholspoortunnel. De Schipholspoortunnel bestaat uit twee tunnelbuizen met elk twee sporen en vormt een ondergrondse verbinding ter plaatse van de luchthaven tussen het spoortraject Amsterdam en Hoofddorp.

Ventilatoren

ProRail publiceerde woensdag een aankondiging op Tenderned van de aanbesteding van de voorbereiding en aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk in de Schipholtunnel bij het station. Hoe groot het netwerk moet worden en hoeveel glasvezel er voor nodig is vermeldt de aankondiging niet.

De tweede aanbesteding is voor de voorbereiding en het vervangen van de voedingskabels van de bestaande negen bestaande antitocht ventilatoren in het station. De start van de werkzaamheden zijn gepland op 2 augustus 2019 en moeten uiterlijk op 31 december 2020 zijn afgerond.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.