Rail Away wint Kroatische mediaprijs

Het NPO2-televisieprogramma Rail Away heeft een Zlatna Penkala (Gouden Pen) gewonnen. Deze Kroatische mediaprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan journalisten die in de buitenlandse media hebben bijgedragen aan een positief beeld over Kroatië.

Rail Away-programmamakers Joanne Brouwer en Gerben van Ommen kregen de prijs uitgereikt door de Kroatische staatssecretaris van Toerisme, Tony Glavina. De locatie van de prijsuitreiking dit jaar was de stad Zadar, aan de Dalmatische kust. Deze stad is ook te zien in één van de twee afleveringen van Rail Away die de prijs wonnen. Vanuit de hele wereld konden bijdragen worden ingeleverd in drie verschillende categorieën: gedrukte media, bloggers en elektronische media (radio en tv). Rail Away ontving de prijs in de laatste categorie.

Half miljoen kijkers

De Rail Away-afleveringen over Kroatië die de prijs ontvingen zijn in 2018 uitgezonden door de EO op NPO 2. In die afleveringen volgden de makers treinroutes van Zagreb naar Knin en vanuit Knin langs de Dalmatische kust naar Split. Naast de treinroutes werden een aantal bijzondere locaties langs de routes bezocht, zoals de steden Zadar, Sibenik en Trogir en bekende natuurgebieden als de Plitvice Meren en de Krka Watervallen. Beide programma’s trokken in januari 2018 elk meer dan een half miljoen kijkers.

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.