ERTMS Strukton in aanleg bij Zevenaar, foto: Tjitske Sluis

Europese Commissie lanceert nieuw fonds voor ERTMS

De Europese Commissie en de Europese Investeringsbank (EIB) hebben de CEF Transport Blending Facility ingesteld. Dit is een stimuleringsfonds om projecten zoals ERTMS te ondersteunen. Met een initieel budget van 200 miljoen euro wordt er geïnvesteerd in projecten die aan de duurzaamheid en efficiëntie van de transportsector in Europa bijdragen.

Het is de bedoeling dat CEF Transport Blending Facility financiering van de EIB, nationale investeringsbanken en de particuliere sector stimuleert.

Digitaal transportsysteem

“We hebben verdere stappen gemaakt voor een schoon en digitaal transportsysteem. Vandaag investeren we 200 miljoen in de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen en versnellen we de inzet van ERTMS, een hoeksteen voor de digitalisering van de spoorwegsector. Vanwege zijn innovatieve karakter twijfel ik er niet aan dat dit financieringsinstrument investeringen zal vergemakkelijken en bijdraagt aan de modernisering en het efficiënter maken van het Europese transport”, aldus EU-commissaris voor Vervoer Violeta Bulc.

Volgens de Europese Commissie hebben inmiddels al een aantal investeringsbanken interesse getoond om tot de regeling toe te treden. De CEF Transport Blending Facility dient als een pilot voor de periode tot maart 2021.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Europese Commissie lanceert nieuw fonds voor ERTMS | SpoorPro.nl
ERTMS Strukton in aanleg bij Zevenaar, foto: Tjitske Sluis

Europese Commissie lanceert nieuw fonds voor ERTMS

De Europese Commissie en de Europese Investeringsbank (EIB) hebben de CEF Transport Blending Facility ingesteld. Dit is een stimuleringsfonds om projecten zoals ERTMS te ondersteunen. Met een initieel budget van 200 miljoen euro wordt er geïnvesteerd in projecten die aan de duurzaamheid en efficiëntie van de transportsector in Europa bijdragen.

Het is de bedoeling dat CEF Transport Blending Facility financiering van de EIB, nationale investeringsbanken en de particuliere sector stimuleert.

Digitaal transportsysteem

“We hebben verdere stappen gemaakt voor een schoon en digitaal transportsysteem. Vandaag investeren we 200 miljoen in de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen en versnellen we de inzet van ERTMS, een hoeksteen voor de digitalisering van de spoorwegsector. Vanwege zijn innovatieve karakter twijfel ik er niet aan dat dit financieringsinstrument investeringen zal vergemakkelijken en bijdraagt aan de modernisering en het efficiënter maken van het Europese transport”, aldus EU-commissaris voor Vervoer Violeta Bulc.

Volgens de Europese Commissie hebben inmiddels al een aantal investeringsbanken interesse getoond om tot de regeling toe te treden. De CEF Transport Blending Facility dient als een pilot voor de periode tot maart 2021.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.