Thalys maakt eerste stops in Disneyland Paris en luchthaven Charles de Gaulle

De stations van Marne-la-Vallée bij Disneyland Paris en Roissy Charles-de-Gaulle verwelkomden zondag 31 maart de eerste Thalys-trein vanuit Amsterdam en Rotterdam. Het treinstel was voor de gelegenheid voorzien van afbeeldingen van bekende Disneyfiguren.

“Thalys biedt Nederlandse en Belgische reizigers voortaan een rechtstreekse verbinding naar bestemmingen in het noordoosten van Parijs”, vertelt Bertrand Gosselin, algemeen directeur van Thalys. “Door de uitbreiding van ons netwerk kunnen zij genieten van een erg gemakkelijke toegang tot Disneyland Paris en de luchthaven Paris Charles-de-Gaulle.” Tot nu toe was het eindpunt van de Thalys vanuit Nederland en België station Paris Gare du Nord, van daaruit konden zij met de metro doorrijden tot Disneyland Paris.

“Het is voor Disneyland Paris een grote aanwinst dat we Thalys aan de ingang van onze parken kunnen verwelkomen. De nieuwe directe verbinding vanuit Amsterdam, Rotterdam, Brussel en Antwerpen stelt ons in staat om steeds dichter bij onze internationale klanten te staan”, legt Isabelle Willemsens, directeur Benelux bij Walt Disney Parks & Resorts, uit.

Twee per dag

Vanaf nu rijden er dagelijks twee treinen heen en terug tussen Amsterdam en Parijs. De reistijd tussen Amsterdam en luchthaven Charles de Gaulle bedraagt drie uur en achttien minuten. Vanuit Rotterdam is dit twee uur en vijfendertig minuten. Het traject van Amsterdam naar Marne-la-Vallée (Disneyland Paris) neemt drie uur en veertig minuten in beslag. Vanuit Rotterdam is dit twee uur en vijfenvijftig minuten.

Thalys meldt maandag ook dat het in 2018 bijna vijf procent meer reizigers vervoerde, ruim 7,5 miljoen. Ook de omzet van de internationale vervoerder nam toe, met 3,6 procent tot 527 miljoen euro.

Groei dankzij de Benelux

De groei is volgens Thalys te grotendeels te danken aan de verbinding Brussel-Parijs en de treinen van en naar Nederland (+7,1 procent reizigers). Maar ook de inspanningen op de Duitse markt en de hervatting van de distributieovereenkomst tussen Thalys en Deutsche Bahn werpen volgens de vervoerder hun vruchten af.

Volgens Bertrand Gosselin staan ook voor 2019 alle lichten seinen op groen. “Met drie nieuwe bestemmingen – Roissy-Charles de Gaulle en Marne-la-Vallée vanaf 31 maart en vervolgens Brussel-Bordeaux elke zaterdag van deze zomer – en daarbovenop een vernieuwing van de vloot vanaf het najaar, zetten we in op nieuwe groei-impulsen om de ontwikkeling van de Europese mobiliteit te blijven stimuleren.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

5 reacties op “Thalys maakt eerste stops in Disneyland Paris en luchthaven Charles de Gaulle”

kees boer|02.04.19|20:54

Men zou dit in een keer goed moeten doen om deze door te trekken tot Marseille en ook moet worden gedacht aan Nice en zelfs tot Barcelona ; uiteraard met een meerdaagse omloop ; kijk ; lange tijd had ons land twee verbindingen met Ventimiglia zowel een over Frankrijk als een via Zwitserland

Twan Laan|04.04.19|11:59

Wat is er nou nieuw aan een Thalys van/naar Disneyland? Ik heb er mijn treinreizen nog eens op nageslagen, en op 8 mei 2005 vertrok ik om 17:59 uur (gepland 17:49, maar met tien minuten vertraging) uit Marne-la-Valleé-Chessy met Thalys 9947 naar Rotterdam Centraal (aankomst volgens plan 21:08, het werd uiteindelijk 21:38).
De treinverbinding is na 2005 een keer opgeheven en wordt nu als het Nieuwste van het Nieuwste verkocht? Het is prima dat Thalys uitbreidt, maar “Nieuw” is wel erg veel eer.

Teko Salverda|04.04.19|12:21

Nog iets frequenter en de vliegverbinding AMS – CDG komt ter discussie te staan!

Hans Slobbe|04.04.19|13:00

Tekort Salverda: Ik schat in dat de “nieuwe verbinding” Schiphol-Paris CDG te maken heeft met het verlangen van AirFrance om verbindingen over te nemen van KLM en Schiphol.

John rdam|04.04.19|18:33

Het probleem van de jongere generatie marketing bobo’s: ze hebben nog nooit een trein van binnen gezien en ze vinden een nieuw wiel uit waarvan er al 10 in de kast staan ;-p

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.