De onderhoudswerkplaats van Stadler waar Arriva-treinen worden onderhouden

Treinfabrikant Stadler plant beursgang

De Zwitserse treinenbouwer Stadler maakte dinsdag bekend naar de beurs te willen. De beursnotering op de Zwitserse SIX Swiss Exchange is gepland voor de komende maanden, afhankelijk van de marktomstandigheden.

Stadler Rail AG is nu voor 80 procent eigendom van bestuursvoorzitter Peter Spuhler. 10 procent is in handen van een stichting (RAG Stiftung) en de rest is ondergebracht bij medewerkers van het bedrijf. Als onderdeel van de beursgang worden alleen directe en indirecte aandelen van Spuhler aangeboden. Ook na de beursgang blijft Peter Spuhler meerderheidsaandeelhouder en bestuursvoorzitter van het bedrijf, meldt Stadler.

Gezonde orderportefeuille

Stadler bouwde tot nu toe achtduizend treinen en locomotieven die werden verkocht in 41 landen. Door Stadler onderhouden voertuigen leggen jaarlijks samen 170 miljoen kilometer af. Het bedrijf realiseerde afgelopen jaar een geconsolideerde netto-omzet van 1,8 miljard euro en een ebit-marge van 7,5 procent. Stadler verwacht tegen 2020 een netto jaaromzet van 3,5 miljard euro te kunnen realiseren dankzij een orderportefeuille die op 31 december 2018 voor 11,6 miljard euro aan orders omvatte.

De beursgang is volgens Stadler een logische volgende stap in de ontwikkeling van Stadler tot een wereldwijde speler en moet onder meer leiden tot een grotere naamsbekendheid.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.