Tunnels als voorbereiding op extra sneltrein Groningen-Leeuwarden

beelden livestream plaatsen spooronderdoorgang Hardegarijp livestream: ProRail

Vanwege de voorjaarsvakantie in het noorden van het land staan er in Groningen en Friesland de hele week werkzaamheden aan het spoor op het programma voor de uitvoerders van het project ESGL: Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Zo worden in Hardegarijp en Veenwouden twee tunnels ingeschoven.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

2 reacties op “Tunnels als voorbereiding op extra sneltrein Groningen-Leeuwarden”

Jules Vismale|24.02.19|12:35

Ofschoon ze daar tussen Groningen en Leeuwarden zelfs de spoorlijn tussen Zuidhorn en Hoogkerk verdubbelen zal helaas deze spoorlijn ongetwijfeld toch nog wel gewoon voor 35% enkelsporig blijven en zonder elektrificatie. Vrijwel het hele spoorweggent in het noorden dateert nog uit de 19de eeuw, is grotendeels enkelsporig, monumentale stations zijn al voor meer dan 70% gemoderniseerd en ze worden aan weerszijden door oerlelijke en veel grotere kantoorgebouwen ingesloten!

kees boer|24.02.19|13:03

Ik juich dit wel toe maar wanneer wordt de Maaslijn nou eens een keer aangepakt ,elektrificatie en spoorverdubbeling ? Dit staat al bijna 70 jaar op de rol terwijl voor het noorden deze capaciteitsuitbreiding van de laatste decennia is

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tunnels als voorbereiding op extra sneltrein Groningen-Leeuwarden | SpoorPro.nl

Tunnels als voorbereiding op extra sneltrein Groningen-Leeuwarden

beelden livestream plaatsen spooronderdoorgang Hardegarijp livestream: ProRail

Vanwege de voorjaarsvakantie in het noorden van het land staan er in Groningen en Friesland de hele week werkzaamheden aan het spoor op het programma voor de uitvoerders van het project ESGL: Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Zo worden in Hardegarijp en Veenwouden twee tunnels ingeschoven.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

2 reacties op “Tunnels als voorbereiding op extra sneltrein Groningen-Leeuwarden”

Jules Vismale|24.02.19|12:35

Ofschoon ze daar tussen Groningen en Leeuwarden zelfs de spoorlijn tussen Zuidhorn en Hoogkerk verdubbelen zal helaas deze spoorlijn ongetwijfeld toch nog wel gewoon voor 35% enkelsporig blijven en zonder elektrificatie. Vrijwel het hele spoorweggent in het noorden dateert nog uit de 19de eeuw, is grotendeels enkelsporig, monumentale stations zijn al voor meer dan 70% gemoderniseerd en ze worden aan weerszijden door oerlelijke en veel grotere kantoorgebouwen ingesloten!

kees boer|24.02.19|13:03

Ik juich dit wel toe maar wanneer wordt de Maaslijn nou eens een keer aangepakt ,elektrificatie en spoorverdubbeling ? Dit staat al bijna 70 jaar op de rol terwijl voor het noorden deze capaciteitsuitbreiding van de laatste decennia is

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.