Niet Actief Beveiligde Overweg, foto: ProRail

Antea Group gaat vijftig onbeveiligde overwegen ombouwen

Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group gaat voor ProRail ruim vijftig Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO’s) afsluiten en ombouwen. Hiermee worden alle openbare NABO’s van Nederland binnen vijf jaar aangepakt.

Nederland telt ruim honderd onbewaakte openbare overwegen. Deze zorgen dagelijks voor gevaarlijke situaties. ProRail maakt daarom vaart met het afsluiten van de NABO’s. Zo plaatste de spoorbeheerder eind oktober betonblokken langs verschillende onbewaakte overgangen.

Oplossingen

Eerder voerde ProRail al een verkenning uit naar het afsluiten en ombouwen van alle openbare niet beveiligde overwegen in Nederland. Omdat geen situatie gelijk is, resulteerde dit in vier oplossingsrichtingen. Antea Group gaat de civieltechnische oplossingen uitwerken. Zo worden bijvoorbeeld meerdere overwegen vervangen door een spoortrap of -tunnel. Op andere locaties worden NABO’s afgesloten en legt ProRail nieuwe wegen aan om toch voor bereikbaarheid te zorgen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.