Een slijptrein van Vossloh

Vossloh breidt railfrees-activiteiten verder uit

Spoorleverancier Vossloh neemt het Duitse spoorbedrijf Strabag Rail over. De leverancier met het hoofdkantoor in het Duitse Wehrdohl breidt daarmee zijn railfrees-activiteiten verder uit. Strabag Rail heeft dertig werknemers en vier railfrees-machines.

Het frezen van rails zorgt ervoor dat slijtage aan spoorstaven wordt gerepareerd en het railprofiel hersteld. Daarnaast zorgt het frezen voor geluidsreductie en neemt de levensduur van het spoor toe.

Toename treinverkeer

Vossloh verwacht dat de railfrees-industrie in de toekomst een steeds belangrijkere rol zal krijgen vanwege de toename van het treinverkeer en het rijden met hogere snelheden. Strabag Rail wordt geïntegreerd in Vossloh-dochteronderneming Alpha Rail in Berlijn. De transactie voor de overname wordt nog dit jaar afgerond.

Onderwerpen:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.