Afscheid Jan Beumer van Movares, foto: Peter Bontan

‘Vader van de Virtual Reality’ Jan Beumer neemt afscheid van Movares

Jan Beumer, in de wandelgangen ook wel de vader van de Virtual Reality genoemd, heeft woensdagmiddag onder aanwezigheid van collega’s en relaties afscheid genomen van Movares. Hij was ruim veertig jaar werkzaam bij het ingenieursbureau en is een pionier in zijn vakgebied. Giel Swager volgt hem op als hoofd van het Virtual Experience-team van Movares. 

Onder de leiding van Beumer werd Virtual Reality een van de belangrijkste speerpunten van Movares. Het ingenieursbedrijf ontwikkelde zich tot een belangrijke speler op het gebied van 3D-ontwerpen, simulaties en digitale twins voor de spoor- en mobiliteitssector.

Innovaties voor het spoor

De afdeling Virtual Experience ontwikkelde onder meer machinistensimulatoren voor de metroverbinding Noord/Zuidlijn en de Delftse spoortunnel, ‘crowd simulatie’ voor treinstations Schiphol en Utrecht, seinsimulatoren voor het terugdringen van STS-passages en opleidingssimulatoren voor railvoertuigen van NS en GVB. Laatstgenoemde simulatoren werden zelfs in 3D geprint.

In Railcenter werd deze maand de ERTMS-simulator onthuld, waarmee machinisten en andere spoorprofessionals leren hoe zij een trein uitgerust met dit nieuwe beveiligingssysteem moeten bedienen. Ook deze simulator werd in 3D geprint.

De Virtual Reality-expert bedankte bij zijn afscheid zijn collega’s en opdrachtgevers voor de fijne samenwerking. Hij prees het management van Movares omdat zij hem de afgelopen veertig jaar de ruimte gaven om ‘zich buiten de gebaande paden te bewegen’ die de doorontwikkeling van allerlei innovaties mogelijk maakte.

De belangrijkste Virtual Reality-projecten waar Jan Beumer aan werkte in vogelvlucht:

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Vader van de Virtual Reality’ Jan Beumer neemt afscheid van Movares | SpoorPro.nl
Afscheid Jan Beumer van Movares, foto: Peter Bontan

‘Vader van de Virtual Reality’ Jan Beumer neemt afscheid van Movares

Jan Beumer, in de wandelgangen ook wel de vader van de Virtual Reality genoemd, heeft woensdagmiddag onder aanwezigheid van collega’s en relaties afscheid genomen van Movares. Hij was ruim veertig jaar werkzaam bij het ingenieursbureau en is een pionier in zijn vakgebied. Giel Swager volgt hem op als hoofd van het Virtual Experience-team van Movares. 

Onder de leiding van Beumer werd Virtual Reality een van de belangrijkste speerpunten van Movares. Het ingenieursbedrijf ontwikkelde zich tot een belangrijke speler op het gebied van 3D-ontwerpen, simulaties en digitale twins voor de spoor- en mobiliteitssector.

Innovaties voor het spoor

De afdeling Virtual Experience ontwikkelde onder meer machinistensimulatoren voor de metroverbinding Noord/Zuidlijn en de Delftse spoortunnel, ‘crowd simulatie’ voor treinstations Schiphol en Utrecht, seinsimulatoren voor het terugdringen van STS-passages en opleidingssimulatoren voor railvoertuigen van NS en GVB. Laatstgenoemde simulatoren werden zelfs in 3D geprint.

In Railcenter werd deze maand de ERTMS-simulator onthuld, waarmee machinisten en andere spoorprofessionals leren hoe zij een trein uitgerust met dit nieuwe beveiligingssysteem moeten bedienen. Ook deze simulator werd in 3D geprint.

De Virtual Reality-expert bedankte bij zijn afscheid zijn collega’s en opdrachtgevers voor de fijne samenwerking. Hij prees het management van Movares omdat zij hem de afgelopen veertig jaar de ruimte gaven om ‘zich buiten de gebaande paden te bewegen’ die de doorontwikkeling van allerlei innovaties mogelijk maakte.

De belangrijkste Virtual Reality-projecten waar Jan Beumer aan werkte in vogelvlucht:

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.