Een NMBS-trein bij station Ruisbroek, foto

Infrabel sleept leveranciers voor rechter vanwege prijsafspraken

Infrabel sleept vijf leveranciers voor de rechter vanwege het maken van prijsafspraken bij een vernieuwingsproject voor tractie-onderstations. De geleden schade wordt ingeschat op vier tot zes miljoen euro.

Een onderzoek van de Belgische Mededingingsautoriteit legde de fraude in mei 2017 bloot. De prijsafspraken werden gemaakt door leveranciers ABB SA, Siemens NV, TranzCom NV, Schneider Electric Energy Belgium SA en Sécheron SA bij een vernieuwingsproject van tractie-onderstations.

Prijsafspraken

De bedrijven maakten van augustus 2010 tot juni 2016 prijsafspraken, waardoor Infrabel veel meer moest betalen dan de gemiddelde marktprijs. De vijf leveranciers waren opdrachtnemer van een project voor de vernieuwing van tractie-onderstations. Volgens de Belgische Mededingingsautoriteit werd er iedere keer wanneer Infrabel een beroep deed op een van de ondernemingen, opnieuw prijsafspraken gemaakt.

Infrabel maakte vorige week vrijdag bekend de ondernemingen voor de rechter te slepen en een schadevergoeding te eisen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.