Haags Startstation E-lijn (HSE), metrostation Den Haag, foto: ProRail

Startstation E-Lijn wint Duitse designaward

Het ontwerp van Startstation E-Lijn in Den Haag heeft een German Design Award gewonnen. Dat meldt architectenbureau ZJA Zwarts & Jansma, dat verantwoordelijk was voor het ontwerp van het bouwwerk.

De German Design Award is een internationale architectuur- en designprijs die jaarlijks uitgereikt wordt door de German Design Council. De organisatie zegt het volgende over het winnende ontwerp: “De unieke constructie van de vrijdragende overkapping roept niet alleen een open en uitnodigend beeld op, maar geeft het station bovendien een onmiskenbaar eigen karakter.”

Glas en staal

De transparante overkapping van de perrons van het station bestaat uit gebogen glas en staal. De overdekte looproute verbindt het nieuwe start- en eindstation van de E-Lijn met de hal van Den Haag Centraal. De E-Lijn is onderdeel van RandstadRail. Via deze metroverbinding kunnen passagiers vanaf Den Haag Centraal rechtstreeks naar Rotterdam Centraal reizen.

De bouw van Startstation E-Lijn is door aannemer BAM uitgevoerd, in opdracht van ProRail. De spoorbeheerder was namens de gemeente Den Haag opdrachtgever. De komende jaren wordt een groei in reizigers op Den Haag Centraal verwacht. Om deze groei op te vangen, is daarom een nieuw startstation gebouwd.

Lees ook:

BAM gaat Startstation van Erasmuslijn Den Haag bouwen

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Startstation E-Lijn wint Duitse designaward | SpoorPro.nl
Haags Startstation E-lijn (HSE), metrostation Den Haag, foto: ProRail

Startstation E-Lijn wint Duitse designaward

Het ontwerp van Startstation E-Lijn in Den Haag heeft een German Design Award gewonnen. Dat meldt architectenbureau ZJA Zwarts & Jansma, dat verantwoordelijk was voor het ontwerp van het bouwwerk.

De German Design Award is een internationale architectuur- en designprijs die jaarlijks uitgereikt wordt door de German Design Council. De organisatie zegt het volgende over het winnende ontwerp: “De unieke constructie van de vrijdragende overkapping roept niet alleen een open en uitnodigend beeld op, maar geeft het station bovendien een onmiskenbaar eigen karakter.”

Glas en staal

De transparante overkapping van de perrons van het station bestaat uit gebogen glas en staal. De overdekte looproute verbindt het nieuwe start- en eindstation van de E-Lijn met de hal van Den Haag Centraal. De E-Lijn is onderdeel van RandstadRail. Via deze metroverbinding kunnen passagiers vanaf Den Haag Centraal rechtstreeks naar Rotterdam Centraal reizen.

De bouw van Startstation E-Lijn is door aannemer BAM uitgevoerd, in opdracht van ProRail. De spoorbeheerder was namens de gemeente Den Haag opdrachtgever. De komende jaren wordt een groei in reizigers op Den Haag Centraal verwacht. Om deze groei op te vangen, is daarom een nieuw startstation gebouwd.

Lees ook:

BAM gaat Startstation van Erasmuslijn Den Haag bouwen

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.