Treinen op station Utrecht, foto: NS

Spoorprofessor: Nederlandse spoor moet sneller over naar ERTMS

Het Nederlandse spoor zou veel sneller moeten overschakelen naar de moderne Europese communicatie-standaard ERTMS voor besturing en beveiliging. Daarvoor zal hoogleraar Railway Traffic Operations and Management Rob Goverde vrijdag pleiten bij zijn intreerede ‘Waar gaan we heen met het spoor?’ aan de TU Delft.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Spoorprofessor: Nederlandse spoor moet sneller over naar ERTMS”

Pat Rick|07.11.18|13:37

ERTMS is saai en heeft geen publiciteitswaarde voor ProRail. Wel het ontwerpen van een hyperloopstation (wat hebben we daar nu aan?) en het neerplempen van betonblokken op onbewaakte overwegen (met weerstand van lokale betrokkenen). Ipv ERTMS te verkopen is ProRail vooral zichzelf aan het verkopen (ook met spotjes op de radio). Want de grootste ambitie is om zelfstandig te blijven.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spoorprofessor: Nederlandse spoor moet sneller over naar ERTMS | SpoorPro.nl
Treinen op station Utrecht, foto: NS

Spoorprofessor: Nederlandse spoor moet sneller over naar ERTMS

Het Nederlandse spoor zou veel sneller moeten overschakelen naar de moderne Europese communicatie-standaard ERTMS voor besturing en beveiliging. Daarvoor zal hoogleraar Railway Traffic Operations and Management Rob Goverde vrijdag pleiten bij zijn intreerede ‘Waar gaan we heen met het spoor?’ aan de TU Delft.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Spoorprofessor: Nederlandse spoor moet sneller over naar ERTMS”

Pat Rick|07.11.18|13:37

ERTMS is saai en heeft geen publiciteitswaarde voor ProRail. Wel het ontwerpen van een hyperloopstation (wat hebben we daar nu aan?) en het neerplempen van betonblokken op onbewaakte overwegen (met weerstand van lokale betrokkenen). Ipv ERTMS te verkopen is ProRail vooral zichzelf aan het verkopen (ook met spotjes op de radio). Want de grootste ambitie is om zelfstandig te blijven.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.