Boom op het spoor door storm, foto: ProRail

Storingsploegen spoor staan klaar voor herfststorm

ProRail heeft dinsdag storingsploegen ingeschakeld vanwege een herfststorm die in de middag en avond wordt verwacht. Mogelijk kan dit overlast veroorzaken op het spoor. Het KNMI heeft code geel afgegeven, waarmee de organisatie mensen die onderweg zijn waarschuwt om op te letten.

Veel bomen hebben nog volop bladeren, waardoor ze naar verhouding zwaar zijn. Daardoor is het risico groter dat bomen en takken op het spoor of in de bovenleiding vallen. De storingsploegen staan klaar om in dat geval het spoor zo snel mogelijk weer berijdbaar te maken.

Storingsploeg

De storingsploegen zijn uitgerust met gereedschap om bomen of takken snel van het spoor te halen. Ook staan er wegsleep-locomotieven klaar om defecte treinen zo snel mogelijk van het spoor te halen. Aannemers zetten bouwmaterialen langs de baan vast.

Dinsdag rijden er verder extra treinen die het middel Sandite op het spoor aanbrengen. Sandite maakt de sporen minder glad, waardoor de treinen punctueler kunnen rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.