screenshot video Reinier van der Wal van Strukton Rail InnoTrans 2018

Video: ‘Samenwerking in spoorsector heeft toekomst’

Strukton Rail maakte vorige maand tijdens InnoTrans in Berlijn bekend te gaan samenwerken met Siemens Mobility, Willow en Rail Restore. Een paar jaar geleden ging het bedrijf al een samenwerking aan met Dual Inventive, waarmee op de railvakbeurs een stand werd gedeeld. InnoTrans 2018 stond voor Strukton Rail daarom ook in het teken van samenwerking.

“We laten op de beurs het geheel zien van wat we doen: van spooraanleg tot en met onderhoud, waarbij wij verantwoordelijkheid willen nemen voor meerdere jaren,” legt directeur Global Sales and Strategy Reinier van der Wal van Strukton Rail uit. “Nu is onze boodschap: we doen dit samen met partners.”

Strukton Rail heeft samen met Siemens Mobility, Willow en Rail Restore automatische videoherkenning, 3D-visualisatie van gegevens en waterstraal-technologie ontwikkeld om versleten tracks opnieuw vorm te geven. Het bedrijf werkt met Dual Inventive samen op het gebied van werkplekbeveiliging en Internet of Things (IoT).

Beeldherkenning

Strukton maakt gebruik van de technologieën van partners om klanten verder te helpen en werkmethodes te verbeteren. Van der Wal neemt Siemens als voorbeeld: “Siemens heeft kennis van beeldherkenningssoftware. Wij combineren dat met onze kennis van elektrische scheidingslassen: hoe kun je zien dat een las goed of slecht is? Dankzij die combinatie kunnen we automatiseren wat vroeger handmatig werd gedaan. Bij alles wat handmatig moet worden gedaan, moeten we mensen in het spoor sturen en dat is een veiligheidsrisico.”

“Dergelijke samenwerkingen hebben de toekomst, wat ons betreft. Bedrijven kunnen het niet meer alleen, maar moeten juist kijken naar hoe alles samenhangt voor de lange termijn. Wij zien onszelf daarin als de verbindende factor.”

Lees ook:

Strukton gaat nieuwe samenwerkingen aan voor spooronderhoud

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.