screenshot video ProRail TU Delft

ProRail en TU Delft vernieuwen samenwerking

ProRail en de TU Delft hebben woensdag hun samenwerking verlengd. Dit betekent dat ProRail onderzoek financiert op het gebied van spoorvraagstukken zoals preventief onderhoud en monitoring van de onderdelen in het spoor. Het gaat om een bedrag van minstens 2,5 miljoen euro. De samenwerking loopt van 2018 tot en met 2023.

Naast financiering, gaat ProRail ook een bijdrage leveren aan het onderwijs door gastcolleges te geven en testfaciliteiten te bieden voor onderzoek met het meetrijtuig van TU Delft.

Onderzoek

ProRail en TU Delft werken onder andere samen op het gebied van wiel-railcontact, spoor- en wielschade-modellering. ProRail zette bijvoorbeeld het DrTrack-monitoringsysteem in bij de problemen op de Moerdijkbrug. Dit systeem controleert de kwaliteit van rails en is ontwikkeld door Zili Li van de TU Delft.

Li is door de TU Delft benoemd tot professor Rail Systems en Monitoring aan de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG). Hij gaf donderdag zijn intreerede. Li is de derde hoogleraar op gebied van rail.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.