Metroproject Hoekse Lijn

Nieuwe vertraging dreigt voor spoorproject Hoekse Lijn

Een nieuwe vertraging in de levering van de beveiligingssoftware van de Hoekse Lijn zorgt mogelijk voor nieuwe tegenvallers in het metroproject. Vanwege de late oplevering van de eindversie van de software is het ‘hoogst onzeker’ dat de eerste metro’s in het vierde kwartaal van 2018 kunnen gaan rijden. Dat meldt wethouder Adriaan Visser van Mobiliteit in de laatste voortgangsrapportage aan de Rotterdamse gemeenteraad.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “Nieuwe vertraging dreigt voor spoorproject Hoekse Lijn”

Pat Rick|29.08.18|16:00

De problemen door deze OV-projecten komt vooral door het niet goed willen inschatten van de meest complexe factoren om toch een haalbare business case te maken en het verhullen van kosten. Dit komt door o.a. milieufundamentalisme dat de rekening bij de belastingbetaler laat toekomen. Hetzelfde zien we nu in Groningen, waar de eis om onmiddellijk van het gas te gaan de maatschappij zou ontwrichten, terwijl een geleidelijke overgang dragelijker is.

Henk Angenent|29.08.18|22:57

De keuze voor Bombardier als leverancier van de beveiligingssoftware is niet echt slim geweest. Dit bedrijf heeft op dat gebied een slechte naam. Denk maar aan de software voor de 186-locomotieven voor de HSL.

Wil Gaykema|30.08.18|21:17

Reken maar op 2020 want bij de HSL heeft het bij de Traxx software ook vele jaren gekost om iets op te leveren, waar nog steeds veel problemen mee zijn.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.