Botsing auto-trein in Scheemda (bron: De Vries Media)

Automobilist overleden na botsing met trein

Op een spoorwegovergang in het Groningse Scheemda is maandagochtend een automobilist om het leven gekomen na een botsing met een Arriva-trein. De automobilist werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. De machinist kwam met de schrik vrij, meldt de politie.

Het ongeval gebeurde rond 6 uur ’s ochtends op de onbewaakte spoorwegovergang op de Vogelzangsterweg op het traject Groningen-Winschoten. De auto werd meters meegesleurd door de trein. Het is niet voor het eerst dat op deze spoorovergang een ongeluk gebeurt. Het slachtoffer is een 78-jarige man uit Scheemda.

In de afgelopen jaren zijn er vijf ongelukken geweest bij deze spoorwegovergang. In 2015 overleed hier een persoon na een aanrijding met een trein. Begin dit jaar schampte een trein een bestelbus, waardoor het treinverkeer stilgelegd moest worden. Daarbij raakte echter niemand gewond. ProRail laat weten dat de overweg beveiligd gaat worden met slagbomen.

Onderzoek

Ook bij dit incident raakte verder niemand gewond, want er zaten geen passagiers in de trein. De politie Groningen doet nog onderzoek naar de identiteit van de automobilist en zal ook een onderzoek starten naar de toedracht van de aanrijding. Het treinverkeer tussen Zuidbroek en Winschoten is voorlopig verstoord, laat de vervoerder op de website weten.

Update: 14 augustus 14.09

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

1 reactie op “Automobilist overleden na botsing met trein”

André Hirdes|20.08.18|12:51

Er zijn eenvoudige autonoom werkende overweg beveiligingen uit de lightrailwereld, die voor heel ruim minder dan de standaard overweg van ProRail in een tijdsbestek van weken zouden kunnen worden geïnstalleerd Deze worden in NL niet gebruikt op het hoofdspoor en zelfs niet op nevenlijnen. Dan toch liever een paar extra doden. Te gek voor worden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.