foto Hedelse brug

Fotorubriek: wilde dieren van het spoor verdrijven

Op verschillende plekken werkt Rail Road Systems met Tupoleum, een middel dat wilde dieren zoals konijnen en muizen verdrijft door middel van geur. Patrick Steijger van Rail Road Systems stuurde SpoorPro vijf foto’s van een project waar het bedrijf op dit moment aan werkt. “Veel mensen staan niet stil bij de verstoringen die ontstaan door dieren op het spoor.”

Rail Road Systems is leverancier van Tupoleum, en voert tevens het werk uit met het verdrijfmiddel. Dat doet het bedrijf op verschillende plekken. Zoals in Kesteren en het traject Wolvega-Heerenveen, maar ook in Hedel en Den Bosch, om konijnen en vossen uit het talud te houden. “Wij werken op dit moment aan diverse projecten met Tupoleum,” legt Steijger uit.

“Vorige week hebben we nog een installatie gedaan in Breda Noord om reeën van het gewone spoor en het naastgelegen hsl-spoor af te houden. Dit doen we ook in september bij station Lage Zwaluwe. In augustus doen we de hsl-brug over het Hollands Diep om hier konijnen en vossen uit de tunnelbak te houden.”

Incidenten op het spoor

“Het bijzondere van de projecten is dat niet veel mensen stil staan bij de verstoringen die ontstaan door dieren op het spoor,” zegt Steijger. “Door het gebruik van Tupoleum kunnen we op veel plekken het aantal incidenten grotendeels voorkomen, waardoor de punctualiteit van het vervoer toeneemt.”

Over de zomerrubriek

Wil je jouw foto’s ook terugzien op SpoorPro? Stuur ons minstens vijf liggende foto’s van een spoorproject waar je op dit aan het werk bent en beantwoord deze vragen:

  • Aan welk project werk je op dit moment?
  • Waar zijn de foto’s genomen?
  • Van wanneer tot wanneer vinden de werkzaamheden plaats?
  • Wat gaat er precies gebeuren?
  • Wat is jouw rol in dit project?
  • Wat maakt dit project bijzonder?

Stuur jouw mooiste spoorfoto’s naar redactie@spoorpro.nl. Vergeet niet om je naam, functie en telefoonnummer te vermelden. De deadline voor inzending van de spoorfoto’s is iedere maandagochtend 9.00 uur. Het mooiste spooralbum verschijnt iedere maandagochtend op SpoorPro.nl.

Lees ook:

Nieuwe zomerrubriek: stuur ons jouw mooiste spoorfoto’s

Onderwerpen:

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.